“Cortexia is de juiste partner om F5 op de kaart te zetten

“Cortexia is de juiste partner om F5 verder op de kaart te zetten”

Stel: je hebt als aanbieder van applicatiebeveiliging en -beschikbaarheid prachtige producten, maar onvoldoende technische kennis bij je partners om dat om te zetten in opdrachten. Wat doe je dan? Dan zoek je een partner die die kennis wél in huis heeft en dan vind je Cortexia. Althans, zo ging het bij F5. In ruil daarvoor krijgt Cortexia onder andere toegang tot het uitgebreide netwerk van ‘de uitvinders van load balancing’.

Waslijst aan security-bedrijven

Het kersverse partnership betekent voor Cortexia, dat zelf geen echte salesafdeling heeft, in zekere zin een stapje buiten de comfortzone. Dat zien we echter als een uitdaging om onszelf door te ontwikkelen. Daar kan Astrid van Luijken, Channel & Distribution Manager Benelux bij F5 persoonlijk van meepraten. Van oorsprong komt ze uit het notariaat, maar na uitstapjes bij Shell en in het hotelwezen belandde Astrid in de IT-wereld. Daar voegde ze in vrij rap tempo een waslijst aan bedrijven aan haar CV toe, waaronder Hewlett Packard Enterprise Security Products, Riverbed, Trend Micro en F5 dus.

Gecertificeerde technische kennis

“Bij F5 zijn we ons de laatste jaren steeds meer op applicaties gaan toeleggen in plaats van netwerken. De beoogde partner zou wat ons betreft idealiter in beide werelden thuis moeten zijn”, legt Astrid uit. “Een collega die de publieke sector in zijn portfolio heeft, schoof Cortexia naar voren. Hij wist dat hun medewerkers, die bij allerlei organisaties worden gedetacheerd, diepgaande en gecertificeerde technische kennis hebben. En dat ze vanuit die kennis snappen wat we bij F5 doen. Na enkele goede gesprekken met Nordin van Cortexia bleek dat verhaal te kloppen en dat ze bereid zijn een stapje verder te gaan dan andere partijen.”

Reference case en dealregistratie

“Die zijn vaak meer geïnteresseerd in het verkopen van licenties dan in het doorvragen naar hoeveel applicaties er bij de eindgebruiker in omloop zijn, waar ze staan en hoe ze beveiligd zijn. Ik heb Cortexia onder andere in contact gebracht met een van onze distributeurs, Westcon, die onder meer online campagnes doen en eindgebruikers helpen met educatie. Nadat Westcon enkele Cortexia-medewerkers een korte en intensieve training heeft gegeven in onze producten en werkwijze, hebben we onlangs gezamenlijk al een lijst met accounts gebeld om nieuwe klanten te werven. Daarnaast werken we aan een reference case van onze diensten voor een overheidsinstelling en loopt er een dealregistratie bij een innovatieve elektronicafabrikant.”

Gold Partner

“Afhankelijk van hun sales- en marketinginspanningen kan Cortexia opklimmen naar Silver, Gold of Platinum Partner. Alleen al op basis van hun certificeringen en accrediteringen maken ze eigenlijk al aanspraak op de Gold-status. Voor de langere termijn willen we Cortexia koppelen aan een van onze drie portfoliopijlers, namelijk BIG-IP, NGINX voor load balancing en microservices en Distributed Cloud. Bij die laatste pijler gaat het vooral om de communicatie tussen meerdere cloudomgevingen en gevoelsmatig denk ik dat dit het beste bij Cortexia past. In die rol kunnen ze ook goed uitleggen dat F5 meer een security-bedrijf is dan vaak wordt gedacht.”

“Last but not least is er ook op persoonlijk vlak een sterke klik met de mensen van Cortexia. F5 is doorgaans zeer selectief als het om partnerships gaat, dus dat mogen ze best als een compliment zien.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply