• Zorgeloos focussen op uw corebusiness

Wat wij voor u kunnen doen

Cortexia als sparringspartner
Cortexia helpt u graag bij al uw netwerk en security gerelateerde onderwerpen of dat nu gaat om verbeteren van de performance van het netwerk, brede security aspecten, het supporten van BYOD beleid, het upgraden van uw netwerken of een ontwerp en implementatie van een nieuwe infrastructuur.

In de vorm van doelgerichte workshops kunnen wij u adviseren en werkelijk een sparringsparter voor u zijn.

Netwerk (re-)Design
Omdat we jarenlange ervaring hebben met complexe netwerken, kunnen wij uw requirements uitstekend vertalen naar technische netwerk-ontwerpen. Bestaande netwerken kunnen platter of efficiënter ingericht worden, bijvoorbeeld door het inzetten van virtualisatie. U kunt dus meer rendement halen uit uw huidige netwerkinfrastructuur. Wij helpen u bij het high level en detail level design van een nieuw netwerk, uitbreiding, verhuizing of verbetering van een bestaand netwerk. Het ontwerp stelt u in staat om de kosten en de performance van het netwerk in te schatten en te implementeren.

Open networks
Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen en bouwen van open networks die BYOD en high end WIFI support behelsen.

Security
Netwerk beveiliging is op dit moment een van de onderwerpen waar veel belangstelling voor is. Cortexia helpt u bij alle security aspecten als next generation firewalls, vpn, intrusion prevention, DDOS-aanvallen, data leakage prevention, web-security, e-mail-security, endpoint-security, authenticatie en authorisatie, etc. Wij kunnen deze systemen voor u implementeren, verbeteren en beheren. Wilt u meer inzicht hebben in hoe veilig uw IT-omgeving is, dan doen wij graag een security scan. Een helder rapport dat leesbaar is voor zowel technische als de niet-technische collega’s.

TCO
Netwerkkosten zijn een belangrijk gegeven voor een netwerk. Een veel gehoorde vraag is of het kostenefficiënter kan. Er zijn tal van aspecten waarnaar gekeken kan worden als het gaat om kosten, of dit nu licentiebeheer is, of hergebruik van bestaande apparatuur, virtualisatie, kosten van data verbindingen of lopende supportcontracten.

Netwerk bouw en beheer
Tijdens het bouwen blijkt regelmatig dat apparatuur en software net niet werken conform de specificaties of hoe het bedacht is. Niet alles is te voorzien tijdens de designfase. Dan zijn onze ervaren engineers in staat om ter plekke oplossingen te bedenken en te schakelen met de leverancier. Netwerken hebben onderhoud nodig om betrouwbaar te blijven. Aspecten die hierbij komen kijken zijn troubleshooten, het gecontroleerd doorvoeren van changes, monitoren en voorkomen van outage, upgraden en vervangen van modules, life cycle management, etc. Onze engineers voeren al deze taken professioneel voor u uit.

Netwerk management tooling
Om uw netwerk te kunnen beheren is tooling noodzakelijk. Tooling op zich is geen doel, graag adviseren wij u over welke tooling werkelijk gaat helpen om uw doelstellingen te realiseren. Wij kunnen diverse tooling voor u implementeren en inrichten.