We laten ons niet zomaar ‘bedreigen’

We laten ons niet zomaar ‘bedreigen’

Iemand vroeg ons laatst of ‘ons soort mensen’, hij bedoelde specialisten op het gebied van netwerkinfrastructuur en netwerk security, door de massale gang naar de Cloud niet uitsterft. De indruk bestaat namelijk dat daarmee ook alle netwerkactiviteiten door de Amazons, Microsofts en Googles van deze wereld worden overgenomen. We konden hem geruststellen: we zijn niet alleen in blakende gezondheid, maar zien de Cloud eerder als een kans dan een bedreiging.

Bepaald geen abc’tje

Natuurlijk nemen Cloud providers een deel van het beheer van hardware voor hun rekening. Maar daarmee heb je nog geen goed functionerende en goed beveiligde IT-omgeving. Te meer omdat heel veel bedrijven en organisaties met een hybride IT-omgeving werken en het een en ander, al dan niet vanwege compliance, nog steeds in eigen beheer houden. En als het gaat om cyber security, dan is dat, ook in de Cloud, bepaald geen abc’tje als het goed moet gebeuren. In tegenstelling tot pakweg twintig jaar geleden is alleen al zoiets als een nieuwe generatie firewall implementeren met de enorm toegenomen connectiviteit en geavanceerde functionaliteiten veel complexer geworden.

Voortdurend letters eten

En dan komt daar ook nog eens het beschermen van wifi-verbindingen en endpoints bij. Als je echter als netwerk engineer of security consultant in het algemeen niet voortdurend ‘letters blijft eten’, dan raak je snel achterop en dat kan op individueel niveau een probleem worden. Bij Cortexia is opleiding en training echter een structureel onderdeel van het dagelijkse werk en maken we ons ook in dat opzicht bepaald geen zorgen. Tot slot hebben we ook in strategisch opzicht recentelijk maatregelen genomen om de Cloud verder te omarmen.

Het beste van de oude en de nieuwe wereld

Dankzij onze samenwerking met F5 Networks, een wereldspeler op het gebied van security, kunnen we klanten namelijk helpen om hun IT-infrastructuur van de ‘oude’ naar de ‘nieuwe’ wereld te transformeren.

f5 logo

Van helemaal on-premise via hybride naar 100% cloud en zelfs Multicloud. Zodat jouw applicaties altijd optimaal beveiligd zijn en werken zoals ze behoren te werken, in elke omgeving en op elk (mobiel) apparaat. Ook als een klant volledig in de Cloud opereert, moet de security natuurlijk waterdicht zijn. Met dit partnership combineren we het beste van zowel de oude als de nieuwe wereld. Wat dit met de interne kennisontwikkeling doet, laat zich gemakkelijk raden.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply