Wat bezielt ons bij Cortexia?

Wat bezielt ons bij Cortexia?

Heb jij je wel eens serieus afgevraagd waarom je elke dag je wekker zet die je uit je comfortabele, warme bed en mooie dromen jaagt om aan het werk te gaan? Wij wel. Niet om rijk te worden, want dan hadden we beter in de cryptohandel of vastgoed kunnen gaan. Je zou het misschien niet direct van specialisten op het gebied van netwerkinfrastructuur verwachten, maar het draait bij ons primair om mensen.

Blije mensen

In 2007 besloten Nordin Dkiyech en Rob Monseurs om Cortexia van de grond te tillen. Door hun krachten te bundelen, die ze respectievelijk in loondienst en als ondernemer hadden vergaard, ontstond een sterk blok op het gebied van IT-infrastructuur, security, detachering en consultancy. De verbinding tussen de beide vennoten zat hem niet alleen in de gezamenlijke passie voor het vakgebied, maar ook in de wil om ‘de mens’ in het werk centraal te stellen. Met als ultiem doel om mensen blij te maken. Niet alleen klanten, maar ook onze medewerkers. Dat kan natuurlijk op veel manieren.

Respect en vrijheid

Een chirurg maakt ook mensen blij, maar die studie duurde ons te lang. We willen namelijk snel resultaat zien. En hoewel we bepaald niet vies zijn van goede humor en regelmatig zelf grappig uit de hoek komen, maakt dat ons nog geen cabaretier of stand-up comedian. In ons geval draait het er vooral om dat we mensen benaderen zoals we zelf benaderd willen worden. Met respect en vrijheid voor het individu. Want daar worden wij zelf ook blij van. Zo werken wij zelf bijvoorbeeld met ‘ontwikkelingsgesprekken’ in plaats van de vaak mensonterende ‘functioneringsgesprekken’.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Dat vertaalt zich bij Cortexia in nauw contact het hele jaar door, focus op ontwikkeling en zelf aangeven wat je beter gaat doen in plaats van één keer per jaar stilstaan bij wat er allemaal mis is gegaan en dat afstraffen met een lagere of geen beloning. Vrijheid betekent voor ons trouwens ook dat het door ons zo verguisde jasje en dasje voortaan thuis kan blijven. Geen halszaak inderdaad, maar wel lekker meegenomen. Voor Nordin heeft het overlijden van zijn grootvader, die eveneens ondernemer was en vrijheid om je eigen leven vorm te geven hoog in het vaandel droeg, de oprichting van Cortexia zelfs versneld.

Resultaat van eigen inspanningen

Bij Cortexia willen we dus bovenal onszelf kunnen zijn en klanten met open vizier tegemoet treden. Daarnaast zien we meer dan voorheen direct resultaat van onze eigen inspanningen. Dat geeft niet alleen meer voldoening, maar levert ook bruikbare input op om (nog) verder te verbeteren. En dat is zeker op het gebied van beveiliging cruciaal. Door hackers voor te blijven, konden we vrij recent voor een klant in de medische sector nog een serieuze DDoS-aanval afslaan. Dat leverde uiteraard blije gezichten op. Ondertussen zijn we wel apetrots op onze diensten, projecten en de ontwikkelingen op ons vakgebied.

Blogs

We houden je daar graag van op de hoogte met een reeks blogs die vaak serieus, maar zo nu en dan ook prikkelend of ronduit grappig zijn. Houd je mailbox de komende tijd dus in de gaten…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply